Akvizícióval kezdte az évet a Boston Scientific

2024. január 12.

protipp0117

Ahogy arról a hírlevelünkben is szóltunk (feliratkozás itt), a 2024-es év bizonyosan nehezebb lesz a befektetések szempontjából, hiszen a 2022 októbere óta korrekciókkal tarkított részvénypiaci emelkedés kifulladni látszik, amely mellé eltolódott egyensúlyú monetáris politikai kilátások, geopolitikai feszültségek és jelentős választások is társulnak. Minden adott tehát arra, hogy a növekedési szemléletet az értékalapú szemlélettel váltsuk fel úgy, hogy közben figyeljük a momentumokat is.

A hagyományosan defenzív, value-részvényeket felvonultató egészségügyi szektorban látott napvilágot a hír múlt héten, hogy a Boston Scientific (BSX:NYSE) 3,7 milliárd dolláros szerződést írt alá az Axonics Medical Technology Company (AXNX:NASDAQ) megvásárlására. Az MT Newswires számításai szerint a 71 dolláros részvényenkénti ellenérték körülbelül 23%-os prémiumot jelentett az Axonics záróárfolyamához képest a hírt megelőző kereskedési napon, amelynek nagy része azonnal be is épült az árfolyamba, hiszen a részvény 58 dollárról 69 dollárig emelkedett. Az ügylet a tervek szerint 2024 első felében zárul le, a szabályozó hatóságok és az Axonics részvényesei jóváhagyásától függően – közölték a társaságok.

A Boston Scientific Corporation világszerte különféle intervenciós orvosi szakterületeken használható orvosi eszközöket fejleszt, gyárt és forgalmaz. A cég gasztrointesztinális, kardiológiai, tüdő- és urológiai betegségek diagnosztizálására és kezelésére szolgáló eszközöket kínál, ez utóbbi terület jelentőségét igyekezett a massachusetts-i vállalat növelni. A 88 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező cég kapcsán a SimplyWallSt jelentős, 20% feletti eredménynövekedéssel kalkulál, amely szignifikáns emelkedés kitartha a következő három évben. Hitelállomány 2019 óta ugyan lassan, de folyamatosan csökken, a jelentős intézményi befektetők között megtaláljuk a BlackRockot (8,83%), a The Vanguardot (8,45%), vagy akár a Fidelityt (8,16%). A health care alapok kedvelt részvényét az Axionics-hírre reagálva a Royal Bank of Scotland 67 dollárra emelte a célárát, míg a konszenzus 63-64 dollár között van. A Boston Scientific gyorsjelentését január 31-én ismerhetjük meg piacnyitás előtt.

01.17.dia

                                                                             Forrás: Marketscreener


Forrás:
Marketscreener

Kép forrása:
Flickr

A jelen írásban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! A jelen írásban foglaltak célja kizárólag tájékoztató jellegű információk közlése a befektetőkkel. A jelen írásban  foglaltakat a PFN Prestige Financial Zrt. (székhely: 1024 Budapest Ady Endre utca 19/A 2. emelet; cégjegyzékszám:  09-10-000536), az Erste Befektetési Zrt. (tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: Bét Zrt.) közvetítőjeként készítette.

 

Friss tartalmakért iratkozzon fel
a Prestige Financial Nézőpontra!

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező